Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
9.07.2008
Banana Leaf Wrapped Fish
バナナリーフに包んで、オーブン焼をすると見た目の美しさだけでなく、ほのかなバナナリーフの香りもプラスされ、一段と美味しさが凝縮するような感じがする。魚を丸ごと、生姜、にんにく、グリーンチリ、ライムスライス、チリパウダー、パクチー、バター、そして塩と黒胡椒で味付け。ちなみにバナナリーフは使用する前に、ガスレンジの火で少し炙ると、より強度が増し、破れにくくなる。付け合せにマスタードシードとカレーリーフを効かせたヨーグルトソースを作った。なんだか、残暑によく合う一品だ。
I had a stack-full of banana leaf in the freezer so I decided to experiment with banana leaf for a while. This time, I simply wrapped a whole fish and sprinkled some chopped garlic and ginger with sliced green chillies, chopped cilantro, s&p, chilli powder lime slices and butter. Threw it in the oven for mere 15min. and voila! -a sumptuous, Indian style banana leaf wrapped dish -a very eye-catching and summery -serve with fresh tomato chutney
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