8.04.2008

Indian Rojak 印度囉喏 @ Saji's Indian Food

インディアンロジャッで最も有名なお店はブギスジャンクション(Bugis Junction)から歩いて直ぐのウォータルーストリート(Waterloo St.)にある。その名もSaji's。インディアンロジャッの説明はコチラ。マカンスートラレジェンドの一つ、シンガポールで最も美味しいとされているインディアンロジャッに挑戦。6年前ここを訪れた時はその味に感動はしなかった。当時まだ未熟な私の舌は、この料理の魅力の理解に苦しんだ。今回の感想:まーまーだ。小エビのかき揚・ワダ・キャベツとチャナダルのかき揚・烏賊の煮込みを自分でトングで取って、おやじに渡すと、細かく切ってくれて、キュウリ、エシャロット・グリーンチリと一緒に和えてくれる。尚、お店の前には無数の揚げ物が陳列されており、好きなものを選ぶのだが、3つか4つくらいにしておかないと、とんでもない量になる。ひとりでは食いきれない。ディップ(またの名をクア)はチリとサツマイモで出来ており、ほのかにクミンの味がする。入っているのかは不明。
My description on Indian Rojak click here. Saji's at Waterloo Street is without a doubt the most famous place for Indian Rojak in Singapore. Apparently, the dip a.k.a. kuah, made from chillies and spices, thickened with sweet potato is what sets this place apart from all others. This is one of the food that I categorize as "what makes this dish so darn good." The crispy-fried items dunked into the sweet sauce, why sweet sauce? Does it really complement/enhance the flavor of the deep fried items? I'd rather much prefer sprinkling a mixture of good salt and ground cumin with lemon wedge -I know, very Japanese. Other alternatives which I prefer will be mint/coriander chutney, tomato chutney, coconut chutney.

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