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I have never been to My Humble House Singapore but since I live in Tokyo, I thought it was about that time to visit this institution -a joint venture by
Tung Lok and Suntory,
My Humble House Tokyo. I refrain from commenting on the food since I am a restaurant owner myself, meaning, a simple comment from just one person could make or break a restaurant. Long before the days of internet, the power was limited to restaurant critic alone. Pics from top: assorted appetizer platter, claypot Hainanese chicken rice, fried Hokkien mee, Laksa, bak kut teh style lamb pot on fire with cous cous.
シンガポールの大手外食産業のTung LokとサントリーのJVである銀座のプランタンの裏にあるMy Humble House Tokyoを訪れた。オープンして数年経つのだがまだ一度も食べに来た事がなく、今回が初だ。ニューシンガポール料理というテーマだが、メニューはシンガポールの影響を受けた料理、アジアンな料理、中華料理、西洋料理の影響を受けたフュージョン料理がメインとなっている。前菜の盛り合わせは車エビを衣につけてフライして2色ソースと和えたもの。エビがぷりぷりして食感が良い。後は、魚の南蛮漬けのようなサラダ料理と鴨のリエットで比較的にボリュームのある前菜盛り合わせだ。次は土鍋で出て来たチキンスープで炊いたチキンライス。ソースはアレンジされており、スリラッチャチリソースにおろし生姜を混ぜた様なチリソースと薄口醤油に香り油が入ったもの。ライスは本格的なジャスミンライス。ホッケンミーはホッケン麺を使用せず、ビーフンのみを使用。かぼすをかけて頂くとさっぱりする。ラクサヌードルは本格的な太めのビーフンを使用している。もう少しコクがあるといい感じに仕上がる。最後は、ポトフ風ラム肉の肉骨茶(バックッテー)とクスクス。
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