4.02.2010

What's Cookin' in Our Kitchen; Grilled Pork Ribs with Coffee

I was initially skeptical of this coffee sauce on my first encounter. Yet the bitterness of the coffee really complements the sweetness of the pork -"Wow" was everyone's first impression. All of the recipe that's on the internet deep fries the pork ribs but it's possible to achieve richer flavor by basting the sauce and then grilling it because of caramelization and reduction. Look how nice and glossy the pork ribs are! This is a killer.

チョコレートの原産国であるメキシコでは郷土料理によくチョコレートを使用する。スィーツの印象が強いチョコレートだが本来甘さは無く、ほのかな苦みとコクが料理を一段とうまくする。フレンチでも現在チョコレートを使用したソースは珍しいものではない。さて、マレーシアにはコーヒーソースというものが存在する。これを酢揚げしたポークリブに和えるのだ。おもしろい事にコーヒーの苦みが豚の甘みとよく合う。鴨でも合いそうな気がする。豚は特に苦みのあるものとよく合う(ゴーヤチャンプルー等)。アメリカの南部ではよくバーベキューのソースにコーヒーは入れるので、コーヒーソースはマレーシアだけだはない。

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