Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
6.21.2008
Curry Mee @ Ah Heng Curry Chicken Bee Hoon Mee
またしてもホンリムコンプレックス。ここはカレーミー(curry mee / 咖喱雞米粉麺)の激戦地である。その中でもトップ2に入るのが、1階にあるヘン・キー(Heng Kee/興記)、そして2階にあるのがアー・ヘン(Ah Heng / 亞王)。もともとカレーミーはマレーシア(場所によって極太ビーフンが入り、カレーラクサとも呼ばれいている)の方がポピュラーな料理だと思うのだが、シンガポールでカレーミーというば、この2件。ヘン・キーは以前、シンガポール在住時代にいった事はあるのだが、ア・ヘンは初めてだ。ココナッツとチキンベースのやさしく、ほんのり甘いスープにビーフン又は卵麺を選び、茹でた鶏をトッピング。カレーミーは基本的に辛くはないのでドライチリソースをアクセントにして頂く。お店には2006年12月6日の朝日新聞で「行列の耐えない屋台村」の記事が張ってあった(こういうのはあまり好きではない・何をアピールしたいんだ・・・)。
Had curry mee at Ah Heng in Hong Lim Complex for the first time. As all the foodie in Singapore may know, Heng Kee is also famous, but is Curry Mee heavily Singaporean? I have a preconception that it's more Malaysian (Ah Heng dude is aparently Malaysian) than Singaporean. Anyways, in Singapore you have the all mighty laksa so, I guess curry mee is secondary...(curry mee fanatics out there, I am sorry).
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