インドネシアのスマトラ島の中部にパダンという町がある。そのパダンスタイルでライスと複数のおかずを食べるのがナシパダン(ナシ=ライス)。しかし、シンガポールのナシパダンはれっきとしたシンガポール料理であり、マレー料理の一つとされている。ここのお店はmakansutraのグルといわれているスィートーさんの案内で紹介された素晴らしいお店だ。忘れもしない2002年10月、当時海南鶏飯食堂のオープンを中西と検討すべく、シンガポールを訪れた。おいしいとされているチキンライス屋を何件も回り、一日6食という過酷な旅行だった。
Whenever I am at Nasi Padang River Valley @ Zion Rd., I am spoilt with infinite choices and so I tend to over-eat. Each dishes here is shiok! man. Pics from top: robust full-flavored beef rendang, nice palate cleanser coconut cabbage with a sour note, crispy fried chicken, sambal sotong, and gulai tripe. All these myriad of flavors and the price is right!
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