Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
6.17.2008
Mee Goreng @ Old Satay Club
すでに数々のミーゴレンを食べているのだが、これだ!っというものにめぐり合えていない。ここのは、マカンスートラ評価がパーフェクトなので食べた。マトンミンチ・キャベツ・ジャガイモ・もやし・そしてグリーンピースが入っているオーソドックスタイプ。赤の着色料がそれほど、入っていないので一安心。昔はトマトソースとチリソースの色だけの赤であったが、更に引き立てようと、着色料を入れるところが殆どになってしまったそうだ。日本のソースヤキソバにどことなく共通点がある印象を受ける。付け合せのチリソース(駄菓子の梅ジャムのような・・)がどうもパンチがなくて好きになれん。
Interesting (at least to a foreigner like myself) that Mee Goreng's noodles are cut up into small pieces so that one would be able to eat with fork and spoon (at least Italians never thought about this). This mee goreng is from Glutton's Bay and it was okay. I simply do not know how to set a standard for an excellent mee goreng. Wok Hei, yes but what else? I'd love to have more mutton flavor and shredded cabbage for texture. And who does really appreciate the existence of that diluted chilli sauce with cucumber that comes with the dish?
登録:
コメントの投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿