Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
6.12.2008
Nasi Lemak 椰漿飯
マレーシアの国民食であるナシレマッを作った。当然新嘉坡にもあり、どこでも食べれるが新嘉坡の国民食はなんといってもチキンライスであろう。ココナッツミルクとパンダナスリーフで炊いたご飯を色んなおかずとサンバルソースで食す。今回はオタッオタッ、空心菜のサンバル炒め、イカンビリスゴレンカチャン煮干とピーナッツの甘辛和え、サバのココナッツカレーを作ってみた。腹にどっしりくる料理だ。
Once in a blue moon, I have a nasi lemak craving. So what to do? I made sambal telur, sambal kankong, gulai ikan, otak otak and ikan bilis goreng kacang (here in japan, it's very difficult to get raw peanuts). My simple desire was instantly fuliflled yet the task itself was pretty laborious.
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