6.14.2008

Mango Tree








シンガポールに来ると必ず訪れるインド料理屋(南インドケララ州)=マンゴーツリーだ。もちろん、シンガポールといえばフィッシュヘッドカレーだが、それだけでもない。ここマンゴーツリーはイーストコーストパークウェイのビーチ沿いにあるのでゆったりと時間が過ぎていく。人の多いリトルインディアとは対象的な場所。 写真上から:パッパドと3種類のチャットニー(お通し)・アヴィアル(野菜のココナッツ・ヨーグルト煮)・アポム(米粉と豆粉を発酵して焼いたクレープ)・赤いケララフィッシュカレー(赤い色はチリではなく、コドゥムプリという酸味の効いた果物)・貝のスパイスと黒胡椒炒め・エビのチリスパイスロースト・レモンライス(バスマティライスにレモンジュース・ターメリック・カレーリーフ・マスタードシードを和えた料理)・ケララマトンカレー(ココナッツでマトンを煮込んだやさしいシチュー)。

Whenever I crave for good south indian seafood dishes, I go to Mango Tree @ East Coast Parkway. Just when the sun starts to set, the al fresco dining is hard to beat. But not only the ambiance, the food is equally exquisite. Pics from top, 3 types of chutneys served with Papadum, Avial (coconut/yogurt based veggie curry), Apom, Kerala red fish curry, Stir fried spicy mussels, Masala Prawns, Lemon Rice, and Kerala Mutton (mutton coconut stew). Each dish has its own distinctive flavor and well executed. Crab dishes here are also mind blower.

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