Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
6.16.2008
Popiah 薄餅
シンガポールの春巻、福建ポッピア(薄餅)を作った。ちなみに、春になると野菜がふんだんに市場に出回るので、春巻というらしい。皮はほとんどクレープの生地と変わらない。具はもやし、キュウリ、揚げタマネギ、にんにくミジン、もやし、錦糸玉子、レタス、切干大根と豚肉と筍をタウチオ(味噌)と炒めたもの。塗るペーストは自家製チリソースと海鮮醤。チリソースがアクセントになり、クセになる逸品。シンガポールでは日本でいう、手巻き寿司パーティーのようにポッピアパーティがある。
My first attept at making Popiah from skin. I think it went fairly well. Jicama or bangkuang is not readily available in Tokyo so I substituted with dried shredded daikon (known as kiriboshi daikon) which turned out much better than expected -braised with minced pork, bamboo shoots and Taucheo.
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