Humble Japanese, trying to de-mystify Singapore cuisine and food culture. This is not a restaurant / stall rating blog.
6.17.2008
Roti John @ Shukor Stall
バゲットに鉄板で焼いたスクランブルエッグとマトンミンチとタマネギのスライスを和えて、チリケチャップソースと戴く。その食べ物こそロティ・ジョン(印度漢堡)。ロティ=パン・ジョン=アンモー・赤毛=白人。1970年、シュコーさんのお店でいつもオニオンオムレツとパンを一緒に食べる白人に一度、二つをサンドウィッチのように合わして、ケッチャップチリソースで提供したところ、これが大ヒット。料理名を考えなくてはならなかった。そこで、当時白人の事を「ジョン」(白人のジェネリックな名前)といっていたのでロティ・ジョンになったという事だ。
Roti John's (印度漢堡) story is so famous, I believe it is a tale told by all Singaporeans. Having original Roti John at Shukor Stall in Serangoon Garden Market was a historical moment indeed. The taste really was not an issue, I had goosebumps.
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