サンバルソースを塗してグリルするサンバルスティングレイ(エイヒレ)を作った。20cm以上もの立派なえいひれに満遍なくサンバルチリソースを塗り、200℃のオーブンで焼くこと10分。刻んだカフィアライムの葉を散らして、ライムジュースを絞って戴きます!香ばしく、エイヒレのデリケートな味・食感が絶妙です。本来、バナナリーフを敷いてグリルします。下の写真は上が現地で食べたもの、下が今回作成したものです。
Bought some incredibly fresh stingray so I decided to cook, sambal stingray. The stingray was little under 30cm -enough to feed 6 persons. Didn't have any banana leaf but that didn't stop me from grilling up this divine sea creature. Basted with home made sambal goreng and flashed in the oven for 10min. Result: juicy and tender stingray. Garnished with julienned kafir lime leaf and sprinkled some lime juice -heavenly! The 3rd photo is the one I ate at Makansutra Glutton's Bay June 2007.
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