6.16.2008

Nasi Goreng Malay Style



本日、海南鶏飯食堂は第三月曜によりお休みなので、スタッフミーティングの後、ホールスタッフと一緒にマレー風のナシゴレンを作った。普段キッチンに凄い興味があるので、会議の後、クッキング教室を先月から始めている。尚、マレー風ナシゴレンは、発酵した網エビのペースト(ブラチャン)とチリソースが味のベースとなる。具はシンプルにエビ・キャベツ・赤ピーマン。ライムを搾っていただく。シンガポールには3種類のナシゴレンが存在する‐中華・マレー・インド。中華は醤油ベース、そしてインドはキャベツ・グリーンピース・マトンが入っていてとにかく赤い。が、プテといえば、赤くないバージョンも作ってくれる。

What constitutes a Malay style nasi goreng. I guess the belacan? I really am not 100% sure but it does taste good. Chinese style uses soy sauce right? Indian Style is just like Mee Goreng substitutin rice instead of noodles (although there is the putih (non-red) version at times, shown above (Nasi Goreng Putih Ikan Bilis). Well, this one I made uses belacan, chilli sauce, shrimp and chillis garnished with fried shallots and lime wedge -this combo, you can't go wrong.

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